Missie en doel

Diabeter

Diabetes is een lastige, chronische aandoening. Je kunt met type 1 diabetes prima leven maar daar moet je wel veel aan doen. Bij een minder succesvolle behandeling liggen nu en later complicaties en problemen op de loer. Goede zorg is daarom belangrijk.
Diabeter is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in de behandeling van type 1 diabetes bij kinderen en jong-volwassenen. Diabeter heeft als doel diabeteszorg te verbeteren en diabetescomplicaties bij haar jonge patienten zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe beter de begeleiding en coaching op jonge leeftijd, hoe beter de diabetes gereguleerd kan worden. Zo kunnen complicaties op latere leeftijd voorkomen worden.   Daarvoor is extra hulp zeer welkom. Die hulp is het doel van de Stichting VRIENDEN VAN DIABETER.

 

Vrienden....... voor die extra stap!

De diabeteszorg die gegeven wordt bij Diabeter is verzekerde basiszorg. Maar wat goed is kan altijd beter en daarom steunen de VRIENDEN VAN DIABETER projecten en initiatieven die buiten die ‘reguliere’ voorzieningen vallen, maar die net het verschil kunnen maken: een betere behandeling, een nieuwere techniek zonder pijn of een steuntje in de rug voor hen die dat nodig hebben.

Met uw steun helpen we mee om nog betere zorg te ontwikkelen. Met uw hulp kunnen extra stappen gezet worden die grote verschillen kunnen maken voor de toekomst van kinderen en jongeren met diabetes, die nog een heel leven met diabetes voor zich hebben.

Voorbeelden van projecten die wij konden laten uitvoeren zijn:

Maar we hebben nog veel ambities voor de toekomst en we zijn volop in ontwikkeling. 

 

Steun de vrienden van Diabeter!